Maaltijden voorziening

Als zorgaanbieder kunnen wij namens u aanvraag doen bij uw gemeente voor koude en of warme maaltijden. Uw Gemeente kijkt dan in hoeverre u wel of niet in staat bent dit te kunnen uitvoeren of u er alleen voor staat of niet.

Sommige Gemeente vergoeden de kosten vanuit de Wmo en sommige Gemeenten hebben een kortingsregeling met de betreffende catering. U kunt bij ADLON Oost Nederland aangeven of u koude en of warme maaltijden wenst te ontvangen. Wij leggen u hier in het kort uit welke conserveringstechnieken men handhaaft voor koude maaltijden.

  • Dagvers: uw maaltijd wordt bereid en er wordt geen conserveringsmethode toegepast. U dient uw maaltijd op dezelfde dag te benuttigen
  • Koelvers: Nadat uw maaltijd is bereidt wordt het gepasteuriseerd of een andere conserveringsmethode wordt toegepast, waarna uw maaltijd wordt gekoeld tot 4 graden Celsius. Uw maaltijd is dan beperkt houdbaar (hooguit 12 dagen) in de koelkast
  • Vriesvers: Vele gemeenten verzorgen ‘vriesverse’ maaltijden. Uw maaltijd wordt dan direct na bereiding ingevroren (shockfreezing). U kiest uit een lijst welke maaltijden u wilt hebben. Deze krijgt u overdag of ’s avonds bezorgd. U bewaart de maaltijden in de koelkast of de diepvries en warmt ze op in de oven of magnetron. De voordelen zijn dat u zelf bepaalt wanneer u wilt eten en dat essentiële voedingswaarden zoals mineralen en vitaminen behouden blijven. Tevens is de maaltijd langdurig (ongeveer 12 maanden) houdbaar in de vriezer.

Bij warme maaltijden is het van belang dat de maaltijd de juiste temperatuur heeft bij bezorging. Richtlijnen hiervoor zijn vastgelegd in de HACCP-regelgeving.

Meldt u  aan voor de maaltijden voorziening door onderstaand formulier in te vullen.

 


AANMELDING MAALTIJDEN VOORZIENING

    Ja ik wil graag aanvraag doen voor de maaltijden voorziening in mijn Gemeente.Ik verzoek ADLON Oost Nederland om contact met mij op te nemen om dit te bespreken.